Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Aktuellt


Handikappsanpassning av Bjursjöstugan

 

Bjurjöstugan och dess vackra omgivning besöks av många personer både med och utan handikapp. För att möjliggöra för fler handikappade att kunna använda Bjursjöstugan håller Uddevalla skidklubb på att handikappsanpassa den.

 

Under hösten har föreningen fått Tumbapokalen. Det är ett pris på 10 000 kr till en förening med verksamhet för handikappade barn. Allt i avlidne legendaren Sven Tumbas anda. Se artikel i Bohuslänningen när Uddevalla SK fick prischecken. 

 

För att kunna handikappsanpassa stugan och dess närmaste omgivning på ett bra sätt söker Uddevalla skidklubb pengar hos allmänna arvsfonden.  

 

De pengar som söks och pengarna från Tumbapokalen är tänkta att användas till åtgärder både inomhus och utomhus. Inomhus finns planer för en hiss mellan våningarna, byte av innerdörrar och förbättring av duschar och bastu så att de blir handikappsanpassade mm. Utomhus planeras upprustning av vägen till samlingssalens ingång för att få detta till huvudingång för rörelsehindrade. Denna entré ska få en ramp som även har förbindelse med den nya stora altanen som har utsikt över Bjursjön. 

Uppdaterad: 07 OKT 2017 22:53 Skribent: Monica Pettersson

 

                               

 Sponsor till Uddevalla SK

deval_logo_svart_WWW_vect.png

                                 

Träningskläder 

Exklusiv tränings/fritidskollektion för dig som är medlem i USK. Välkommen att prova och köpa i Bjursjöstugan.

Postadress:
Uddevalla SK
Bjursjöstugan, Box 145
45116 Uddevalla

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: uddevalla.sk@telia.c...

Se all info