Stadsboulen

16 AUG 2018 18:38
2018-års Stadsboule genomfördes onsdag 15 augusti
  • Uppdaterad: 17 AUG 2018 08:10

Årets Stadsboule genomfördes även i år som propagandatävling och med det menas att den är sanktionerad av Göteborgs -och Bohusläns Bouleförbund. Alla kan delta både licensierade och icke licensierade spelare och alla åldrar är välkomna. En sådan tävling skall ha ett visst inslag av utbildning/information.

Några kvardröjande dimmoln med inslag av lite sol mötte tävlingsdeltagarna på morgonen. 60 tvåmannalag kom till start med deltagare från när och fjärran.

Tävlingen spelades som ”Monrad” och fem matcher. Monrad innebär att man första matchen lottas mot ett annat lag. Nästa match kommer man sedan att spela mot ett lag som har samma/likartat resultat. Har man vunnit första matchen med 13  - 8  kommer man att möta ett lag med ungefär det sifferresultatet.

Tävlingsledare var Holger Söderqvist och domare Henrik Roolf. Eftersom tävlingen för andra året i följd anordnades som propagandatävling blev det en del repetitioner och påminnelse om olika regler. Det är mycket att tänka på för en boulespelare: man får inte stå på ringen, inte dra foten efter sig för att ta bort gamla nedslagsplatser, inte ta för lång tid på sig mellan kasten, inte kasta lillen för kort eller för långt, man får inte ha sandaler osv. Henrik gick igenom detta och mer därtill på ett mycket positivt och pedagogiskt sätt och många av spelarna kommer att ha hans ord klingande i öronen ett bra tag framöver.

Det blev en mycket trevlig dag där nya boulespelare blandades med ”proffsspelare” under gemytliga former. Lottförsäljning och föreningens caféteria hjälpte till att höja stämningen.

Flera klot i luften. Viktigt att de landar vid rätt ”Lille”

Är det frågan om en ny dans eller mätning mellan klot och ”Lille”?

Priser delades ut till de nio bästa lagen.

1:a blev Andreas Petersson och Lenn Olausson SCP

På 2:a plats kom Eva och Lars Peterson Kaprifolen

På 3:e plats Stig Sandström och Miro Frej USK

Ytterligare ett lottat pris delades ut.

Hela resultatlistan hittar Du under fliken "Tävlingar och resultat"

Ett stort tack till alla som bidrog och gjorde denna dag så trevlig. Tack till Holger, som tävlingsledare, till Henrik Roolf, en fantastisk domare, till cafeterian som hade goda smörgåsar, gott kaffe, god korv mm. Tack till dem som anordnade lotterier, iordningställde banorna, satte upp och rev tält m.fl. m.fl.

Ett tack också till alla glada spelare som kom. Utan er hade det inte blivit så trevligt!